Lugnare hjärna på 48 timmar med digital detox

Upplever du att tiden inte räcker till? Känns det överfullt i hjärnan som jobbar för högtryck – även vid 3-tiden på natten? Får du kommentarer från andra om att du är för mycket online och för lite IRL? Har du någon i din närhet som du tycker är beroende av sin mobil?

En digital detox under 48 timmar ger en chans att stanna upp i en hektisk vardag. Att aktivt bestämma sig för att vara nedkopplad kan vara förvånansvärt stressande i början. Handen söker sig automatiskt till mobilen och hjärnan jobbar för högtryck kring vad jag går miste om när jag inte är uppkopplad. Vad händer om det kommer ett kundmejl som jag inte ser? Tänk om det kommer en kallelse om match till barnet som spelar fotboll? Och hur ska jag kunna veta om någon har skickat ett meddelande på Messenger om att träffas?
Eftersom vår hjärna är både smart men också stenåldersmässig så brukar den ganska snabbt minnas hur det var ”förr”… För några år sedan, innan den smarta telefonen gjorde sitt inträde och vi multitaskade betydligt mindre än vi gör idag. Hjärnan brukar då lugna ner sig och upptäcka att det finns utrymme för att göra andra saker… sådant som vi kanske har glömt bort att vi tycker om…
En mamma beskrev med viss förvåning att hon insåg att hon var mer på Facebook på helgen än med sin son. En jobbig insikt men också en vana som är möjlig att förändra.

Så – kan jag garantera att du får en lugnare hjärna genom en 48 timmars digital detox?!  Det jag kan lova är att du får en bra chans till lugn och ro, tid för att fundera på hur du vill att livet ska se ut och dessutom goda möjligheter till en lugnare hjärna. Har jag rätt? Testa själv och hör av dig!

Känner du dig redo att sätta igång? Här hittar du guiden för hur du gör en en digital detox!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.